Ce este ficatul gras ?

Ficatul este singurul organ care se poate regenera complet la 40 de zile. Află cum îl putem proteja şi ajută să fie într-o formă de invidiat!
Ce este ficatul gras

Ce este ficatul gras

Ficatul este organul responsabil de productia, transportul, transformarea si stocarea grasimilor din organismul uman. Steatoza hepatica, denumita popular si “ficatul gras”, reprezinta acumularea de grasime, sub forma de trigliceride, la nivelul ficatului. In cazul in care este prezenta si inflamatia, sau daca nu este tratata la timp, steatoza hepatica poate evolua in steatohepatita. Aceasta poate progresa catre ciroza sau chiar cancer al ficatului.

 

Ficatul gras poate fi de două tipuri, şi anume derivat din cauze alcoolice sau non-alcoolice. Ficatul gras non alcoolic are o incidenţa de 20-30% din populaţia lumii.

Factori de risc:
  • obezitatea
  • diabetul
  • consumul anumitor medicamente cu hepatotoxicitate crescută
  • operaţiile de bypass gastric
  • un nivel ridicat al colesterolului
  • prezenţa în organism a virusului de hepatită C
  • malnutriţia sau pierderea rapidă în greutate.
    Steatoza hepatica este asimptomatica. Unii dintre pacienti pot raporta stari de oboseala, slabiciune sau disconfort subcostal in partea dreapta. Un diagnostic corect se poate pune in urma unei ecografii abdominale sau in urma unui set de analize de rutina.

Nu exista un tratament standard pentru steatoza hepatica. Masurile igieno dietetice care trebuie luate in considerare sunt: eliminarea consumului de alcool, pierderea in greutate, un regim echilibrat, bogat in proteine, fructe, legume si cu continut scazut de glucide si grasimi. Grasimile premise sunt: pestele, uleiul de masline sau nucile.

Medicul sau farmacistul poate recomanda diferite suplimente alimentare şi vitamine care va protejeze ficatul şi îl ajute se regenereze: silimarina, anghinarea, grupul de vitamine B, vitamina E sau fosfolipidele.

Cu un conţinut ridicat în principii active, Dr. Hart Complex cu Silimarină şi Anghinare contribuie la recuperarea, susţinerea şi bună funcţionare a funcţiei hepatice. Silimarina ajută la creşterea capacităţii celulelor hepatice de a rezista împotriva acţiunii toxinelor şi la regenerarea acestora. Anghinarea este bogată în antioxidanţi, modulează si scade valorile colesterolului şi stimulează secreţia biliară.
Dr. Hart Complex cu Silimarină şi Anghinare se găseşte în farmaciile Sensiblu şi contribuie la protejarea şi regenerarea celulelor hepatice şi la stimularea secretiei biliare. Tu l-ai incercat ?